Rybářský rozcestník

Pečený pstruh na žampionech a chřestu

Vyzkoušený recept na úpravu pstruhů zapečením v troubě. S chřestem a žampiony chutná rybí maso moc dobře.

2 náročnost
30 minut
pečenýpečenýpečený
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks pstruzi
  • 5 ks stonků zeleného chřestu
  • 150 g žampionů
  • 100 g anglické slaniny
  • směs koření ryby
  • citronová šťáva
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané pstruhy zbavíme hlav a ocasů, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout.
    2. Ryby osušíme na 4-5 místech nařízneme, do zářezů vložíme proužky anglické slaniny, zbytek slaniny nakrájíme na nudličky.
    3. Zelený chřest, spodní část, oloupeme, nakrájíme na 3 cm špalíčky a 1 minutu necháme stonky (hlavičky ne) blanšírovat.
    4. Ryby naskládáme do zapékací misky, posypeme kořením směs ryby, poklademe kousky másla, posypeme nudličkami anglické slaniny, přidáme chřest, přepůlené žampiony, podlijeme troškou vody a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut při 180 °C.
    5. Podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….