Rozpis na 2 porce:
2 ks pstruzi
5 ks stonků zeleného chřestu
150 g žampionů
100 g anglické slaniny
směs koření ryby
citronová šťáva
máslo
sůl
Příprava
- Vykuchané pstruhy zbavíme hlav a ocasů, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout.
- Ryby osušíme na 4-5 místech nařízneme, do zářezů vložíme proužky anglické slaniny, zbytek slaniny nakrájíme na nudličky.
- Zelený chřest, spodní část, oloupeme, nakrájíme na 3 cm špalíčky a 1 minutu necháme stonky (hlavičky ne) blanšírovat.
- Ryby naskládáme do zapékací misky, posypeme kořením směs ryby, poklademe kousky másla, posypeme nudličkami anglické slaniny, přidáme chřest, přepůlené žampiony, podlijeme troškou vody a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut při 180 °C.
- Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek