Rybářský rozcestník

Grilovaný pstruh s bylinkami

Pstruzi nadívaní bylinkami, ugrilovaní na venkovním grilu. Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

2 náročnost
50 minut
Grilovaný pstruh s bylinkami
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks pstruhy
  • 6-8 ks snítek čerstvého tymiánu
  • 6-8 ks snítek čerstvé petržele
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • svazek tymiánu na potírání
  • Příprava

    1. Očištěné a pod tekoucí studenou vodou omyté ryby necháme důkladně okapat, pak maso ještě osušíme papírovou utěrkou
    2. Oba pstruhy zevnitř i z venku osolíme a okořeníme pepřem
    3. Vnitřek ryb naplním snítkami čerstvé petrželky a tymiánu
    4. Připravíme si gril na přímé grilování, roztopíme ho na vysokou teplotu, rošt očistíme a naolejujeme nebo potřeme masnou kůží
    5. Pstruhy položíme na rozpálený rošt a z každé strany 7-10 minut grilujeme, během opékání maso otáčíme a potíráme olejem pomocí svázané větvičky tymiánu
    6. Grilované pstruhy servírujeme teplé!

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím