Rybářský rozcestník

Grilovaný pstruh s bylinkami

Pstruzi nadívaní bylinkami, ugrilovaní na venkovním grilu. Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

2 náročnost
50 minut
Grilovaný pstruh s bylinkami
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks pstruhy
  • 6-8 ks snítek čerstvého tymiánu
  • 6-8 ks snítek čerstvé petržele
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • svazek tymiánu na potírání
  • Příprava

    1. Očištěné a pod tekoucí studenou vodou omyté ryby necháme důkladně okapat, pak maso ještě osušíme papírovou utěrkou
    2. Oba pstruhy zevnitř i z venku osolíme a okořeníme pepřem
    3. Vnitřek ryb naplním snítkami čerstvé petrželky a tymiánu
    4. Připravíme si gril na přímé grilování, roztopíme ho na vysokou teplotu, rošt očistíme a naolejujeme nebo potřeme masnou kůží
    5. Pstruhy položíme na rozpálený rošt a z každé strany 7-10 minut grilujeme, během opékání maso otáčíme a potíráme olejem pomocí svázané větvičky tymiánu
    6. Grilované pstruhy servírujeme teplé!

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím