Rybářský rozcestník

Pečený kapr na medu s ořechy

Jedna z mnoha variant na pečeného kapra; maso potřené marinádou z medu, hořčice, worcesterské omáčky a rozpuštěného másla, upečené v troubě doměkka.

2 náročnost
60 minut
  • 1 ks kapra o váze cca 3 kg
  • 100 g vlašských ořechů
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • máslo na potření pekáče
  • Na marinádu:
  • 6 lžic másla
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 80 g másla
  • Příprava

    1. Vykuchaného kapra bez hlavy omyjeme a důkladně osušíme, okořeníme pepřem a maso osolíme
    2. Rozpuštěné máslo smícháme s medem, hořčicí a worcesterskou omáčkou, vnitřek kapra touto marinádou potřeme
    3. Kapra vložíme do pekáče vymazaného máslem, přelijeme zbytkem marinády a posypeme nasekanými vlašskými ořechy, zakryjeme alobalem a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C
    4. Po 20 minutách odstraníme alobal, kapra přelijeme výpekem, případně podlijeme trochou horké vody a dopečeme.

    Doporučení

    Do marinády můžeme přidat i trochu citrónové šťávy.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!