Rybářský rozcestník

Cejn na cibuli a bylinkách

Cejna mnoho rybářů nebere jako konzumní rubu, přitom má maso velmi chutné. Kromě zavináčů z něj lze připravit i jiné chutné pokrmy, například právě podle tohoto vyzkoušeného receptu.

2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina odležení  
cejncejncejn
  • 750 g cejna (kolem 50 cm)
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička nasekané čerstvé šalvěje
  • 1 lžička nasekané čerstvé pažitky
  • 1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu
  • citronová šťáva
  • černý pepř mletý
  • červená paprika
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Většího cejna (kolem 50 cm) očistíme, vykucháme, podélně rozřízneme na 2 půlky.
    2. Pláty masa nařežeme na 3 cm proužky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, 1 hodinu necháme odpočinout.
    3. V pánvi rozpálíme máslo, vložíme osušené proužky ryby, hustě posypeme nakrájenou cibulí na plátky, nasekanýma bylinkami, okořeníme kmínem, červenou paprikou, pepřem, dusíme pod pokličkou 20 minut.
    4. Porce ryby na talíři přelijeme šťávou, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text foto D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!