Rybářský rozcestník

Pečený jelec jesen

Porce jesena opečené na cibuli, podušené se zeleninou podlité griotkou.

2 náročnost
45 minut
  • 2 ks větší jelce jeseny
  • 3 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 120 g sterilovaných fazolek
  • 100 g sterilované mrkve
  • 60 g sterilovaného hrášku
  • 2 dl vody
  • 5 cl griotky
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžička kmínu
  • čerstvá petrželka
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby vykucháme, očistíme a důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, okapané naporcujeme na 4 porce (půlky)
    2. Připravené jelce zprudka opečeme s oloupanou a na kolečka nakrájenou cibulí na rozpáleném oleji
    3. Přidáme kolečka rajčat, osolíme a chvíli podusíme
    4. K pokrmu dáme okapanou sterilovanou zeleninu, rozinky, rozetřený česnek, okořeníme a nakonec zalijeme griotkou smíchanou s vodou
    5. Dusíme přiklopené v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 30 minut, na posledních 5 minut pokrm dopečeme bez pokličky.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.