Rybářský rozcestník

Pečený amur na zelenině

Půlky nebo filety amura s kůží upečené v troubě na kořenové zelenině doplněné o pórek, kedlubnu, anglickou slaninu a česnek.

2 náročnost
50 minut
PečenýPečenýPečený
  • 600-800 g amura (půlky nebo filety s kůží)
  • 150 g anglické slaniny
  • 3-4 ks stroužky česneku
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 1 ks kedlubna
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks pórku
  • 1/4 ks celeru
  • koření na ryby
  • (vegeta)
  • máslo
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Kůži filet z amura na několika místech nakrojíme, vetřeme prolisovaný česnek, osolíme, posypeme kořením na ryby.
    2. Očištěnou kořenovou zeleninu a kedlubnu nakrájíme na větší kousky, cibuli a pórek na kolečka, anglickou slaninu na kostičky, pak připravené suroviny přendáme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, dochutíme kořením.
    3. Na vrstvu zeleniny se slaninou rozložíme filety kůží nahoru, na filety poklademe plátky másla, podlijeme troškou vody.
    4. Zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 30 minut, pak odklopíme, dopečeme dozlatova, pěkně na barvu.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.