Rybářský rozcestník

Guláš ze sumce

Rybí guláš připravený z kostek masa ze sumce, cibule, sádla, rybího vývaru a dalších ingrediencí.

2 náročnost
40 minut
sumci-gulas-ja-2018-3
  • 800 g masa ze sumce
  • 100 g sádla
  • 4 ks cibule
  • hladká mouka
  • rybí vývar
  • paprika
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené kousky masa necháme 15-20 minut odležet
    2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme červenou mletou papriku, maso ze sumce, kmín a pepř
    3. Vše osmahneme, podlijeme horkým rybím vývarem a bez míchání dusíme na mírném ohni asi 5 minut
    4. Na konec guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, přilijeme dle potřeby vodu nebo vývar
    5. Pokrm dle chuti přisolíme, okořeníme pepřem a ještě krátce povaříme.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?