Rybářský rozcestník

Guláš ze sumce

Rybí guláš připravený z kostek masa ze sumce, cibule, sádla, rybího vývaru a dalších ingrediencí.

2 náročnost
40 minut
sumci-gulas-ja-2018-3
  • 800 g masa ze sumce
  • 100 g sádla
  • 4 ks cibule
  • hladká mouka
  • rybí vývar
  • paprika
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené kousky masa necháme 15-20 minut odležet
    2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme červenou mletou papriku, maso ze sumce, kmín a pepř
    3. Vše osmahneme, podlijeme horkým rybím vývarem a bez míchání dusíme na mírném ohni asi 5 minut
    4. Na konec guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, přilijeme dle potřeby vodu nebo vývar
    5. Pokrm dle chuti přisolíme, okořeníme pepřem a ještě krátce povaříme.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím