Rybářský rozcestník

Pečené rybí prsty s lehkým bramborovým salátem

Ryba potřená rozpušrěným máslem, obalená ve strouhance, grilovaná dozlatova a podávaná s bramborovým salátem.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g bělomasé ryby (pangasius, halibut, světlá treska, candát, makrela ...)
  • 600 g brambor
  • 300 g majonézy
  • 140 g strouhanky z bílého pečiva
  • 50 g másla
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • máslo na vymazání plechu
  • skrojky citronu
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané, překrojené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a necháme zchladnout
    2. Majonézu smícháme s na drobno nasekanou pažitkou, opatrně vmícháme do brambor a dáme stranou
    3. Očištěnou rybu nakrájíme na prsty, osolíme, potřeme částí rozpuštěného másla a obalíme ve strouhance
    4. Vložíme do lehce vymazaného plechu a pečeme pod rozpáleným grilem asi 3-4 minuty, pak obrátíme, potřeme zbylým máslem a grilujeme další 4 minuty dozlatova
    5. Podáváme s připraveným salátem a skrojky citronu.

    Doporučení

    Rybu opečeme těsně před podáváním.

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím