Rybářský rozcestník

Pečené plody moře

V troubě upečené olihně a garnáti (krevety) se zeleninou.

2 náročnost
70 minut
Pečené plody moře
  • 350 g nevyloupaných a nejlépe syrových garnátů nebo krevet
  • 600 g nových brambor
  • 8 ks stroužků česneku
  • 4 ks snítky rozmarýnu
  • 4 ks rajčata
  • 3 ks červené cibule
  • 2 ks menší olihně
  • 2 ks citrónů
  • 2 ks cukety
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Oškrábané, omyté brambory překrojíme napůl, vložíme je do pekáče společně s oloupanou, na malé kousky pokrájenou, cibulí
    2. Dále přidáme pokrájené cukety, oloupané stroužky česneku, na měsíčky nakrájené citróny a snítky rozmarýnu
    3. Směs zalijeme olejem a promícháme, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut, občas vše promícháme
    4. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme garnáty nebo krevety a na prstýnky pokrájené olihně, zakápneme je kapkou oleje a pečeme dalších 10 minut
    5. Pokrm rozdělíme na jednotlivé předehřáté talíře a ihned servírujeme.

    Doporučení

    Pokrm můžeme ještě nastavit 450 g tykve, dýně a lilku.

    Nejčtenější články

    Jak zpracovat sumce

    Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

    Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

    Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.