Rybářský rozcestník

Pečené plody moře

V troubě upečené olihně a garnáti (krevety) se zeleninou.

2 náročnost
70 minut
Pečené plody moře
  • 350 g nevyloupaných a nejlépe syrových garnátů nebo krevet
  • 600 g nových brambor
  • 8 ks stroužků česneku
  • 4 ks snítky rozmarýnu
  • 4 ks rajčata
  • 3 ks červené cibule
  • 2 ks menší olihně
  • 2 ks citrónů
  • 2 ks cukety
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Oškrábané, omyté brambory překrojíme napůl, vložíme je do pekáče společně s oloupanou, na malé kousky pokrájenou, cibulí
    2. Dále přidáme pokrájené cukety, oloupané stroužky česneku, na měsíčky nakrájené citróny a snítky rozmarýnu
    3. Směs zalijeme olejem a promícháme, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut, občas vše promícháme
    4. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme garnáty nebo krevety a na prstýnky pokrájené olihně, zakápneme je kapkou oleje a pečeme dalších 10 minut
    5. Pokrm rozdělíme na jednotlivé předehřáté talíře a ihned servírujeme.

    Doporučení

    Pokrm můžeme ještě nastavit 450 g tykve, dýně a lilku.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!