Parmice je výborná mořská ryba s bílým masem a velmi malým množstvím kůstek, které se dají snadno odstranit. Nedorůstá velkých rozměrů, prodávají se kusy kolem 25-30 cm, na 1 kg připadne tak 4-5 kusů ryb.
1. Parmice omyjeme, na bocích nařízneme, ryby naskládáme do pekáče, do každého zářezu vložíme proužek slaniny
2. Připravené ryby obložíme nakrájenou cibulí, česnek a plátky zázvoru, ryby osolíme, okmínujeme
3. Nakonec parmice poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme zhruba 20-25 minut
4. Upečené ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem i s cibulí a česnekem.
Podáváme s brambory nebo hranolky a restovanou zeleninou. Při pečení můžeme ryby mírně podlít horkou vodou, získáme tak více šťávy.
Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek