Rybářský rozcestník

Pečené parmice na cibuli česneku a zázvoru

Parmice je výborná mořská ryba s bílým masem a velmi malým množstvím kůstek, které se dají snadno odstranit. Nedorůstá velkých rozměrů, prodávají se kusy kolem 25-30 cm, na 1 kg připadne tak 4-5 kusů ryb.

2 náročnost
40 minut
Pečené parmice na cibuli česneku a zázvoru
PečenéPečené
  • 1 kg parmic
  • 100 g slaniny
  • 2 ks větší cibule
  • 1 ks kořené zázvoru dlouhého asi 5 cm
  • 1 ks česneku
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Parmice omyjeme, na bocích nařízneme, ryby naskládáme do pekáče, do každého zářezu vložíme proužek slaniny
    2. Připravené ryby obložíme nakrájenou cibulí, česnek a plátky zázvoru, ryby osolíme, okmínujeme
    3. Nakonec parmice poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme zhruba 20-25 minut
    4. Upečené ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem i s cibulí a česnekem.

    Doporučení

    Podáváme s brambory nebo hranolky a restovanou zeleninou. Při pečení můžeme ryby mírně podlít horkou vodou, získáme tak více šťávy.

    Poznámka

    Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.