Rybářský rozcestník

Zapečená ryba se zeleninou a sýrem

Ochucené rybí filety zapečené v troubě spolu s rajčaty, žampiony, petrželkou, strouhaným sýrem a smetanou.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
  • 4 ks filetů z mořské ryby
  • 5 ks žampionů
  • 6 ks rajčat
  • 200 g ementálu
  • 40 g másla
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1,5 dl sladké smetany
  • šťáva z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut v chladu odležet, pak je osušíme, osolíme a opepříme
    2. Omytá rajčata a oloupané žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme na jemno
    3. Filety urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, obložíme rajčaty, posypeme žampiony, na jemno nasekanou petrželkou, strouhaným sýrem a zalijeme smetanou
    4. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapékáme dozlatova (asi 30 minut)

    Doporučení

    Podáváme s vařeným bramborami.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.