Rybářský rozcestník

Pečená treska s parmazánem

V ohnivzdorné misce upečené porce tresky na másle, zapečené sýrem.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce tresky
  • 120 g parmazánu
  • 60 g másla (oleje)
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • petrželka
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce ryby osolíme, opepříme, dáme do ohnivzdorné misky a poklademe kousky másla (pokapeme olejem)
    2. Upečeme je (při teplotě kolem 190 °C) po jedné straně, pak je obrátíme, podlijeme trochou vody, přidáme petrželku, koření a pečeme po druhé straně
    3. Tekutinu z misky slijeme, porce posypeme strouhaným sýrem a dopečeme, až se nám sýr pěkně roztaví.

    Doporučení

    Příloha: Bramborová kaše a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?