Rybářský rozcestník

Pečená treska s parmazánem

V ohnivzdorné misce upečené porce tresky na másle, zapečené sýrem.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce tresky
  • 120 g parmazánu
  • 60 g másla (oleje)
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • petrželka
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce ryby osolíme, opepříme, dáme do ohnivzdorné misky a poklademe kousky másla (pokapeme olejem)
    2. Upečeme je (při teplotě kolem 190 °C) po jedné straně, pak je obrátíme, podlijeme trochou vody, přidáme petrželku, koření a pečeme po druhé straně
    3. Tekutinu z misky slijeme, porce posypeme strouhaným sýrem a dopečeme, až se nám sýr pěkně roztaví.

    Doporučení

    Příloha: Bramborová kaše a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!