2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí
Rozpis na 4 porce:
4 ks porce kapra
2 ks stroužky česneku
200 g menších žampionů
200 g zakysané smetany
100 g pórku (zelená část)
2 vrchovaté lžíce strouhaného sýru
směs rybí koření
citronová šťáva
hladká mouka
drcený kmín
máslo
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut odpočinout.
- Rybu osušíme, potřeme utřeným česnekem, obalíme v hladké mouce.
- V pánvi rozehřejeme máslo, kapra opečeme do zlatova z obou stran, odložíme stranou na teplé místo.
- Část šťávy po pečení slijeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek a žampiony, (větší přepůlíme), podlijeme troškou vody, osolíme, přidáme drcený kmín, dusíme do měkka.
- Ke směsi přidáme zakysanou smetanu, zahustíme strouhaným sýrem, chvíli prohřejeme, než se sýr rozpustí.
- Porce kapra přelijeme na talíři omáčkou, podáváme například s bramborovou kaší.
Doporučení
Text i fot: D. Marounek