Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1708 dalšíchTento recept byl původně určený na zpracování konzervovaných rybiček, ale my vyzkoušeli tuto variantu s kousky uzeného sumce. Je to také velká dobrota, jen pozor na sůl, protože uzený sumec bývá dost slaný, tak se solí opatrně.
Na základní vývar použijte kousky masa, odřezky ze sumce bez tuku, dále pak pokračujte podle návodu, uvaříte si tak moc dobrou rybí polévku, která má kořeny ve slunné Itálii.
Jikry nemusíme použít jen do klasické polévky, ale můžeme z nich udělat také chutný salát. Podle tohoto receptu připravíte ostrou variantu jikrového salátu doplněného ještě o různé druhy paprik.
Kostky sumce s brambory a další zeleninou ochucené kořením, upečené v alobalu na grilu, nebo i doma v troubě.
Dušený kapr na čerstvé zelenině s těstovinami, tato netradiční úprava kapra podle italské kuchyně je skvělá. Podobně lze upravit i jinou rybu.
Vyzkoušený recept na dokonale lepivé těsto uhnětené z práškového posilovače, vejce a nějaké esence, ideálně ve spreji. Těsto se dále nastavuje anglickou vločkou nebo drobnými mikropeletkami, aby se díky barevným kouskům stalo pro ryby i vizuálně zajímavé. Použijeme jako samotnou nástrahu či využijeme jako obalovací těsto.
Přejedla se vám uzená ryba? Lze ji tedy naložit na zimu, nebo z ní připravit výtečný rybí svačinový salát.
Na tento recept je nejlepší použít vyuzené ryby, co mají málo kostí, jako sumec, amur, části kapra za hlavou… Jde o delikatesu vhodnou jako součást například silvestrovského menu. Naložené, vyuzené kousky masa se hodí na chleba nebo toust potřený máslem, ozdobený cibulí, nebo kousky lze použit na jednohubky, stejně, jako například rybí očka. Někdo si je také určitě rád dá jen tak, přímo ze skleničky, spolu s pečivem, například k pivu či vínu.
Zatím, co jedni je nenávidí, druzí se naučili s nimi u vody žít. Když jsou tak hladoví a berou nástrahu ostatním rybám, proč toho nevyužít, několik si jich nenachytat a pak opéci ponořené v horkém oleji téměř dokřupava? Ano, to je nápad! Jde totiž o úžasnou pochoutku, kterou si můžete připravit přímo u vody.
Recept na klasický vývar rybí, jako polévková vložka použita zelenina, rybí maso a knedlíčky s jikrami.