2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí osoleného masa
500 g filety z tresky
100 g žampionů
100 g šunky
2 ks jarní cibulky s natí
1 ks sterilovaná okurka
1 ks červená paprika
1 ks kousek feferonky
5 cl bílého vína
1 lžíce kečupu
mletý černý pepř
citronová šťáva
hladká mouka
worchestr
máslo
olej
sůl
Příprava
- Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut odpočinout.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku i s natí, přidáme na plátky nakrájené žampiony, kostičky okurky, proužky papriky, kousek feferonky, podlije vínem, osolíme, opepříme, dusíme 5 minut.
- Potom do směsi přidáme na proužky nakrájenou šunku, ochutíme kečupem, zastříkneme worchestrem, promícháme a odstavíme z plotny.
- Filety osušíme, poprášíme hladkou moukou, z každé strany opečeme 1 minutu, pak filety přendáme do pekáče, poklademe kousky másla, přelijeme směsí, vložíme do vyhřáté trouby na 180 C, pečeme 10 minut.
- Filety na talíři posypeme směsí a podáváme s pečenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek