Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1708 dalšíchPolévkové knedlíčky z rybích jiker jsou skvělým doplňkem především rybích vývarů. Jsou velmi chutné, rozhodně stojí za tu práci se poprat s přípravou jiker na jejich kuchyňské zpracování!
Mlíčí z kapra je považováno za lahůdku, smažené mlíčí v trojobalu je pak mezi rybáři asi jeho nejrozšířenější úprava.
Závitky ze spařených listů kapusty naplněné filetami z candáta, upečené v troubě pokladené máslem a proužky slaniny.
Kapří mlíčí se považuje za delikatesu, ve francouzské kuchyni se připravuje například vařené aspiku.
Lína považuji za lahůdkovou rybu, také proto se dříve líni vyváželi do Francie, Itálie a v bývalých prodejnách „Ryby-Zvěřina-Drůbež“ jste na ně také někdy nenarazili. Recept je jednoduchý a pokrm chuťově vynikající, jeho přípravu jistě zvládne každý rybář-kuchař.
Jedna z možností, jak tepelně upravit maso ze sumce. Jde o odleželé podkovy sumce zbavené páteřní kosti, okořeněné, obalené v hladké mouce, orestované, potom podušené, mírně podlité vodou, spolu s cibulí a česnekem. Jde o výtečnou dobrotu!
Recept ze švédské kuchyně kde se tradičně používá především vyuzená treska. Také vyzkoušeno s uzeným sumcem nebo vyuzenou makrelou, i sumec či makrela chutná v tom to pokrmu skvěle!
Úprava čerstvých či mražených slanečků podle receptu ze švédské kuchyně. Jde o slanečky marinované v láku spolu s hořčičnými semínky, dále kousky cibule, mrkve, křenu a zázvoru.
Skvělá úprava kapra podle receptu z čínské kuchyně. Podobně lze upravit i jiný druh sladkovodní, nebo i mořské ryby.
Půlky nebo filety amura s kůží upečené v troubě na kořenové zelenině doplněné o pórek, kedlubnu, anglickou slaninu a česnek.