Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1731 dalšíchMakrela je skvělou variantou ryby na grilování, protože je díky vyššímu obsahu tuku menší šance, že ji přepečete a vysušíte, což se u ryb může stát velmi snadno.
Recept na úpravu masa z tresky. Filety okořeněné, pokapané citronovou šťávou, zapečené v troubě pokapané olivovým olejem pokladené nasekanými rajčaty a černými olivami, nakonec maso posypané nastrouhaným sýrem, servírované s vařenými, nebo pečenými brambory.
Předvařené brambory upečené na plechu spolu s makrelami a cherry rajčátky ochucené kořením na ryby, česnekem utřeným se solí, pepřem a bylinkovým olejem.
Silný kuřecí vývar ochucený zázvorem, chilli a ústřičnou omáčkou servírovaný spolu se zeleninou, nudličkami tresky a čínskými nudlemi, zahřeje nejen v zimě. Jde o tzv. obědovou polévku.
V oleji naložená drcená treska zbavená oleje, promíchaná s nastrouhanými vejci a celerem, dále majonézou, ochucená citronovou šťávou a bílým pepře. Tato pomazánka je skvělá především namazaná na chlebíčkách, či jednohubkách.
Kaparová omáčka, připravená podle tohoto receptu, se skvěle hodí i k jiným druhům sladkovodních nebo i mořských ryb, ovšem právě sumčí maso s ní chutná úžasně!
Filety candáta upečené v troubě v zapékací misce pokladené plátky másla, na závěr pak filety přelité smetanovou omáčkou nastavenou liškami s pórkem.
Treska s omáčkou Pil Pil (španělsky bacalao al pil pil) je jedním z nejslavnějších pokrmů Baskicka a je ideální pro milovníky ryb. K jeho přípravě potřebujete pouze čtyři ingredience: tresku, česnek, sušené chilli a olej. Uvidíte, že velmi zajímavou, ale jednoduchou technikou se vám podaří získat vynikající omáčku, podobnou majonéze.
Nástraha řadící se do kategorie okamžitá, tedy aktivně lákající ryby k záběru ihned po nastražení. Jde o jednoduchý recept, jen čekání na kvasící chleba zabere 2-4 dny, ale výsledek pak stojí za to! Ideální nástraha na jarní chytání cejnů, plotic, ale i dalších kaprovitých ryb včetně samotného kapra.
Vánoční klasika, recept na rybí polévku z kuchařky „Ryby podle baštýřek z Třeboňska“, autorů M. Hule a F. Kubů, vydala Olympia 1997.