2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí masa
Rozpis na 2 porce:
2 ks porce kapra kolem 200 g
4 ks stroužky česneku
snítky bylinek (např. estragon, tymián, rozmarýn, šalvěj)
sladká červená paprika
citronová šťáva
drcený kmín
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut odpočinout.
- Rybu osušíme, z obou stran potřeme drceným česnekem a rozložím na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem.
- Na vrchní straně porce kapra jemně posypeme drceným kmínem, červenou paprikou a posypeme bylinkami, pokapeme olejem.
- Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut při 180 °C, potom přepneme v troubě na gril a pečeme ještě 5 minut.
Doporučení
Porce kapra podáváme se zeleninou a chlebem.
Poznámka
Text i foto: D.M.