Rybářský rozcestník

Candát v pikantním těstíčku

Tip na úžasné rybí řízky, konkrétně filety z candáta obalené v těstíčku ochuceném, kromě jiného, parmazánem. Podáváme například s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

2 náročnost
20 minut
+ doba odpočinutí masa  
candátcandátcandátcandát
  • 500 g filetů candáta
  • 50-70 g parmazánu
  • 1 dl bílého vína
  • 2 ks vaječné žloutky
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, hodinu necháme odpočinout.
    2. Žloutky rozšleháme s bílým vínem.
    3. Osušené filety obalíme v hladké mouce, potom v parmazánu, namočíme do bílého vína se žloutky, nakonec obalíme ve strouhance, kromě obalení v hladké mouce, celý postup ještě jednou zopakujeme.
    4. Obalené filety osmažíme na oleji do zlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….