Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1752 dalšíchStaročeský recept, stále aktuální, který dokazuje, že i vařená ryba může být kulinářsky zajímavá. Tato úprava ryb se hodí i na lína, štiku, pstruha, či úhoře. Z kaprů je nejlepší na tento recept použít kapra lysce.
Jikry nemusíme použít jen na hustou polévku, ale při větším množství můžeme vyrobit chutný, pikantní salát na kterým si určitě pochutnáte.
Opravdu jednoduchý recept na filety z lososa upečené krátce v troubě, dochucené, ke konci pečení, nastrouhanou mozzarellou, servírované zdobené a dochucené mletým barevným pepřem a petrželkou.
Odřezky z ryb povařené spolu s kořenovou zeleninou a kořením, vývar pak zahuštěný cibulovou červenou jíškou, doplněný o nastrouhanou mrkev, celer a obrané rybí maso, ke konci vaření i s moukou rozšlehané vejce.
Rychlé, ale přitom chutné placičky z rybího masa promíchaného s uvařenými brambory a dalšími surovinami. Obalené usmažené pěkně dozlatova. Chutnají jak teplé, tak i studené. Skvělé jsou podávané s červenou řepou.
Recept z francouzské kuchyně na silný rybí vývar s kousky tresky, která se vaří ve víně s vodou spolu se zeleninou a kořením.
Jikry nemusí skončit jen v polévce. Můžeme, z povařených jiker, připravit například chutnou pomazánku na chlebíčky a pohostit kolegy rybáře. Vhodné jsou jikry z kapra, karase, cejna, či také pstruha duhového.
Odleželé porce kapra potřené česnekem, pak obalené v těstíčku z bílého vína, vajec a nastrouhaného sýru, dále v mouce a ve strouhance, připravené kousky ryby nakonec usmažené pěkně dozlatova.
Odleželé filety z tresky pokapané citronovou šťávou, okmínované, osolené, pokladené máslem a kolečky cibule, krátce pečené v troubě, pak hojně potřené majonézou, posypané strouhankou, ještě krátce zapečené.
Kuřecí či vepřové, ale i například králičí maso na paprice patří mezi oblíbené pokrmy nejen Čechů. Proč tedy nevyzkoušet připravit si podobně i maso rybí, například, podle tohoto receptu, maso z tresky. Jde o velkou dobrotu!