Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
84 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1510 dalšíchJednoduchý, pikantní přitom velice chutný pokrm z pánve, kde můžeme použít mořské i sladkovodní ryby. Jedna z variant receptu na caldeiradu.
Úprava tresky ze skandinávské kuchyně. Podobně lze zapéct i filety ze sladkovodních ryb.
Soté (čti sauté) v překladu z francouzštiny znamená ,,minutka“ Tento recept je na kousky rybího masa, které se rychle osmaží na malém množství tuku a kombinují, v tomto případě se zeleninou.
Naložená hovězí svíčková, hodně kořeněná, sušená nejméně 2 týdny v průvanu. Basturma, někdy také basterma, pastirma nebo pastourma, je typické pro národní kuchyně Středního východu. Obecně pak uznávaným standardem v kuchyni turecké, arménské a jiných zakavkazských zemí.
Sušené polévky se dají koupit, ale výrobci dnes nevědí, co by si za ně řekli, proto v zimních měsících, při čekání na první jarní výpravu, si můžete vyrobit vlastní sušenou stravu, v tomto případě zeleninovou polévku s houbami, která vám bude určitě chutnat a nebude vás přitom stát hříšné peníze.
Takto upravené polévce nevadí horké dny, ani delší skladování. Pěkně zabalená po porcích je u vody i na malém vařiči zalitá vodou uvařená za 10-15 minut.
Sušené maso je oblíbená pochoutka při posezení s přáteli. Je to také výborný zdroj energie na cesty. Má výhodu, je lehké a nezkazí se ani za horkého počasí, či když je jinak nevhodně uložené. Receptů je mnoho, tady máte jeden ověřený, z vepřového masa.
Rychlá, dietní úprava tresky, pokrm, který chutná opravdu skvěle. Vyzkoušený recept!
Tyto rybí krokety lze připravit jak z masa ryb sladkovodních, tak těch mořských. Jde o velkou dobrotu a skvělý tip, jak netradičně tepelně upravit rybí maso.
Sledě připraveného podle tohoto receptu servírujeme s vařenými brambory, bramborovým salátem nebo jen s čerstvým chlebem.