Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
78 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1357 dalšíchFilety z tresky vyskládané do zapékací misky, pokladené kolečky rajčat a plátky másla, okořeněné, zapečené v troubě, ke konci posypané nastrouhaným sýrem.
Na olivovém oleji zprudka opečené filety lososa, osolené, pokapané citronovou šťávou, pak podušené spolu se zeleninou nakrájenou na drobnější kousky, dochucenou bylinkami a solí.
Nasolené filety candáta potřené paprikovým máslem, zapečené ze směsí slaniny, žampionů a šalvěje. Takto upečeného candáta podáváme například s novými brambory.
Filety ze sumce potřené domácím sardelovým máslem, upečené v troubě podlévané bílým vínem a výpekem. Na tento způsob lze připravit jakoukoliv sladkovodní nebo mořskou rybu!
Umleté maso z lososa promíchané s tvarohem, nasekanou petrželkou, kapary, vejcem, případně strouhankou, směs dochucená solí, pepřem a worchestrem, z ní připravené menší placky – kroketky, ty usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova.
Chutná polévka z jiker a rybích odřezků z Třeboňska jak ji kdysi vařily tamější baštýřky.
V těstíčku obalené porce kapra, zprudka opečené na pánvi servírované se zeleninou podušenou ve výpeku po smažených porcích kapra dochuceném vínem a sojovou omáčkou.
Pomocí tohoto slaného těsta lze zatraktivnit spousty dalších nástrah jako vařený hrách, kukuřici … stačí je jen těstem obalit. Těsto se z nástrah ve vodě postupně uvolňuje a tím vypouští do vody jakousi pachovou stopu, která ryby přitáhne k nástraze.
Nachystali jsme pro vás recept se pstruhem, protože má lahodnou jemnou chuť a dobře se odděluje maso od kostí. Ryby jsou díky nízkému obsahu tuků bezvadným tipem pro všechny, kteří potřebují zhubnout. A právě rybí tuk je balzám pro naši oběhovou soustavu, protože dokáže snižovat hladinu cholesterolu v krvi. K jednoduchému zpracování pstruha jsme vybrali zajímavou přílohu, a to čočkové ragú s cibulkou a kořenovou zeleninou.
Recept z pořadu Prostřeno, který uvařil Jaroslav Sapík svým hostům. Jedná se o jemnou kapří polévku servírovanou rozmixovanou, ozdobenou kousky rybího masa a orestovanými krutonky petrželky.