Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
77 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1321 dalšíchRybí odřezky hlav, ocasů z ryb (kapr, štika, candát, sumec atd.) povařené ve vodě spolu s kořenovou zeleninou a kořením, vývar servírovaný obohacený o orestované žampiony na cibulce, sterilovaný hrášek a nakrájené kyselé okurky. Jednotlivé porce polévky se podávají ozdobené zakysanou smetanou a pažitkou.
Špalíčky z chapadel kalamárů uvařené ve vodě doměkka spolu s cibulí, octem a kořením, grilované, potřené česnekem a olivovým olejem, na otevřeném roštu grilu nebo také pod grilem v troubě.
S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáváme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Ze severu na jih, ze západu na východ. Tentokráte tu máme recept z Belgie. Připravte si pro Čechy netradiční slávky a pěkně po námořnicku. Původní název receptu: Moule a la Mariniere
S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáváme aktuálně tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept je ale od nás z Česka! Recept na pstruh po mlynářsku zná asi každý, ale již málo koho napadne ho podávat s pohankovým rizotem. Tuto kombinaci musíte rozhodně vyzkoušet!
Casserole znamená francouzsky hrnec, pánev a nazývá se tak i pokrm, který se vaří v jednom hrnci, či pánvi. Jde o zapékanou směs, v tomto případě z rybího masa bez kostí, brambor, slaniny, zeleniny, žampionů….
V mouce obalené filety, opečené na dobře rozpáleném oleji, pak podušené spolu se zeleninou orestovanou ve výpeku po rybím filé. Na tento recept lze použít filety jak ze sladkovodních, tak mořských ryb, které neobsahují moc kostí. Vhodný je candát, sumec, treska atd.
Recept z ruské kuchyně na pikantní salát s matjesy a hříbky, ke kterému se hodí vychlazené pivo.
Jednoduchý, přitom chutný recept na úpravu sladkovodních i mořských ryb (filé). V receptu na fotografii byly použity kostky masa ze sumce.
Marinované porce sumce grilované v grilovacích miskách na venkovním grilu. (Lze je grilovat také v troubě pod grilem).
Na kostky nakrájené rybí filety obalené v mouce ochucené mletou paprikou, zprudka opečené na dobře rozpáleném oleji, servírované spolu s plátky hub a kousky papriky opečené ve výpeku po rybím mase zjemněném máslem.