Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1717 dalšíchRychlý, jednoduchý a přitom chutný recept na úpravu kapra z německé kuchyně. Jde o ochucené porce kapra obalené v mouce, pak podušené podlité bílým vínem, servírované posypané směsí strouhaného celeru a křenu, ozdobené vejci a paprikou.
Odleželé, okořeněné a citronovou šťávou pokapané porce kapra opečené na másle obalené v mouce, servírované přelité šťávou připravenou z výpeku ochucenou kořením, pivem a nakrájenou kořenovou zeleninou.
Tandoori je indická omáčka, ale i název pro hliněnou pec, ve které se kusy masa, například drůbeže či ryb, pečou naložené v pikantní marinádě. Tresku naloženou v tandoori marinádě, v našich podmínkách, úspěšně upečeme pod grilem v troubě nebo také na venkovním grilu na dřeveném uhlí.
Starý recept třeboňských rybářů z počátku 20. století. Jedná se o polévku připravenou z odřezků z kapra, máčeného hrachu, zeleniny a koření, servírovanou s rohlíkovými krutonky opečenými na sucho na pánvi.
Klasická rybí pomazánka vyrobená z kapra. Jde připravit i z filé či jiných druhů sladkovodních ryb. Základ je 2 díly rybího masa 1 díl celeru. Pomazánku mažeme na chlebíčky, nebo toastový chléb, jdou s ní naplnit i vejce, vydlabaná rajčata atd.
Jednoduchá a přitom chutná úprava kapra, kterou zvládne i začátečník
I z ryb z konzervy se dá vyrobit chutný pokrm. To dokazuje i tento recept ze španělské kuchyně.
Maso z tresky pomleté s houskou a zeleninou, upečené v troubě nebo páře.
Plátky černého toustového chleba potřené majonézou, obložené mozzarellou a uzeným lososem, ozdobené snítky kopru.
Chlebíčky potřené máslem a pomazánkou vyrobenou z nastrouhaných krabích tyčinek, majonézy a másla.