Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1719 dalšíchOrestované podkovy kapra obalené v mouce ochucené červenou mletou paprikou, zapečené v troubě spolu s podušeným zelím ochuceným kořením a cukrem, přelité smetanou.
Jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně, která zahřeje a také skvěle chutná!
Tradiční srbská pljeskavica se připravuje z jehněčího, vepřového a také hovězího masa. V Chorvatsku se můžete ovšem také setkat s rybí pljeskavicí či s kombinací rybího a vepřového masa. Rybí maso můžeme použít jakékoliv, vepřové maso je nejlepší prorostlé.
V pikantní marinádě přes noc naložené filety z candáta, druhý den grilované v troubě pod grilem, servírované ozdobené kolečky citronu, například spolu s dušenou zeleninovou směsí a čerstvým pečivem.
Recept z francouzské kuchyně na jednoduchou, přitom chutnou, úpravu ryb. Jde o opečené porce ryb servírované s petrželovým máslem. Vyzkoušeno s českou klasikou, tedy kaprem.
Oblíbená úprava slanečků, ale i čerstvých sleďů ve Skandinávii. Tento recept je varianta z vykuchaných mražených sleďů.
Doma vyrobené větší pelety s přichutí po játrech, česneku a další surovinách. Osvědčená receptůra na chytání sumců! Pozor, součástí tohoto receptu je i sdílené video z You Tube s návodem a ukázkou samotné výroby pelet na sumce!
Jedná se o zakrmovací polévku nebo kaši, záleží na zředění směsi. Pokud zakrmujeme z lodi, namícháme polévku, pokud zakrmujeme ze břehu například raketou, pak musíme namíchat místo polévky hustější kaši … pomáhá v době, kdy jsou ryby apatické na běžné zakrmení. Skvělé v zimě a na jaře. Recept doplněn videonávodem z YouTube z kanálu: luboš kuky
V mrazivém počasí je ideální zvolit spíše nealkoholickou variantu horkého životabudiče. Že alkohol v zimě prohřeje tělo, je totiž pouhý mýtus. Dokáže pouze rozproudit krev do pokožky, což navozuje pocit zahřátí, ovšem teplota uvnitř těla doopravdy klesá! Nealkoholický nápoj tak podpoří přirozenou schopnost tělesné termoregulace a nebrání ve vytváření ochranných štítů proti mrazu, které se s přílivem alkoholu vytrácejí.
Nákyp zapečený v troubě, připravený z ryb, vařených vajec, pórku a bramborové kaše.