Rybářský rozcestník

Omáčka mojo rojo

Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů, ale můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se jak k rybám, tak i k hovězímu, vepřovému či kuřecímu masu, nebo k pečené zelenině. Existuje mnoho variant, základem je však vždy rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet. Dále se přidávají například nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano atd.

1 náročnost
10 minut
  • 3 ks stroužky utřeného česneku
  • 1 ks nakrájená červená masitá paprika
  • 1 ks chilli paprička
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V mixéru rozmixujeme nakrájenou červenou papriku, s olivovým olejem, vinným octem, česnekem, chilli papričkou
    2. Omáčku nalijeme do misky, ochutíme solí drceným kmínem a pepřem
    3. Necháme v lednici chvíli odležet.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?