Rybářský rozcestník

Sumec s ančovičkami a kapry

Filety sumce okořeněné, pokapané citronovou šťávou, poprášené moukou zprudka opečené na oleji, pak potřené směsí z ančoviček a kapary, krátce zapečené v troubě.

2 náročnost
40 minut
sumec
  • 750 g filetů ze sumce
  • 4 lžíce kapary
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 10 ks ančoviček
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety ze sumce pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme odležet
    2. V misce vidličkou utřeme ančovičky na jemno, přidáme nasekané kapary, petrželku, zakápneme citronovou šťávou, opepříme, vše promícháme
    3. Filety osušíme, lehce poprášíme moukou, opečeme z obou stran
    4. Opečené filety potřeme směsí z ančoviček, kapary, vložíme na plech, ve vyhřáté troubě zapečeme 10 minut
    5. Hotovou rybu, ozdobíme citronem a podáváme, například s bramborovým salátem.

    Nejčtenější články

    Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

    Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím