Rybářský rozcestník

Okounek zapečený ve formě

Uvaření okounci (okounek pstruhový případně okoun říční) vykostění a usekaní nadrobno, zapečení ve formě spolu se zakysanou smetanou, kapary, vejci a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
45 minut
  • 800 g okounka pstruhového případně okouna říčního
  • 40 g másla
  • 20 g kaparů
  • 20 g oleje
  • 100 ml zakysané smetany
  • 3 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • rybí vývar
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané okouny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
    2. Povařené maso vykostíme a usekáme nadrobno
    3. Přidáme smetanu, část rozpuštěného másla, na jemno nasekanou cibuli a kapary, lehce ušlehaná vejce, pepř, sůl a rybí vývar
    4. Vše dobře promícháme a spojíme
    5. Formu vymazanou olejem naplníme připravenou rybí směsí a dáme do trouby vyhřáté na 170-180 °C
    6. Pozvolna zapékáme, na závěr pečení přidáme lupínky zbylého másla a pokrm dopečeme.

    Nejčtenější články

    Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

    Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím