Rybářský rozcestník

Okounek zapečený ve formě

Uvaření okounci (okounek pstruhový případně okoun říční) vykostění a usekaní nadrobno, zapečení ve formě spolu se zakysanou smetanou, kapary, vejci a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
45 minut
  • 800 g okounka pstruhového případně okouna říčního
  • 40 g másla
  • 20 g kaparů
  • 20 g oleje
  • 100 ml zakysané smetany
  • 3 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • rybí vývar
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané okouny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
    2. Povařené maso vykostíme a usekáme nadrobno
    3. Přidáme smetanu, část rozpuštěného másla, na jemno nasekanou cibuli a kapary, lehce ušlehaná vejce, pepř, sůl a rybí vývar
    4. Vše dobře promícháme a spojíme
    5. Formu vymazanou olejem naplníme připravenou rybí směsí a dáme do trouby vyhřáté na 170-180 °C
    6. Pozvolna zapékáme, na závěr pečení přidáme lupínky zbylého másla a pokrm dopečeme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.