2 náročnost
45 minut
+ doba odležení sumce
Rozpis na 2 porce:
2 ks podkovy ze sumce (200 g)
600 g brambor
200 g zakysané smetany
sladká červená paprika
citronová šťáva
jarní cibulka
mletý pepř
máslo
kari
sůl
Příprava
- Podkovy ze sumce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odležet.
- Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky, uvaříme do polo měkka.
- Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme osušené porce ryby, obložíme brambory, posypeme nakrájenou polovinou jarní cibule.
- Smetanu rozmícháme s červenou paprikou ¼ lžičky, přidáme špetku kari, podle chuti osolíme, opepříme. Rybu s brambory v zapékací misce zalijeme ochucenou smetanou, povrch posypeme zbytkem jarní cibulky.
- Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 180 °C tak 15 minut.
- Rozdělíme na talíře, přidáme nakrájenou zeleninu, teplé podáváme.
Doporučení
Podobně můžeme zapéct podkovy z kapra.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek