Rybářský rozcestník

Zapečený sumec s brambory

Podkovy sumce obložené předvařenými plátky brambor v máslem vymazané zapékací misce, ještě doplněné nasekanou jarní cibulkou, vše pak zalité kořením ochucenou smetanou a zapečené v troubě.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení sumce  
zapečenýzapečenýzapečenýzapečený
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy ze sumce (200 g)
  • 600 g brambor
  • 200 g zakysané smetany
  • sladká červená paprika
  • citronová šťáva
  • jarní cibulka
  • mletý pepř
  • máslo
  • kari
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy ze sumce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odležet.
    2. Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky, uvaříme do polo měkka.
    3. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme osušené porce ryby, obložíme brambory, posypeme nakrájenou polovinou jarní cibule.
    4. Smetanu rozmícháme s červenou paprikou ¼ lžičky, přidáme špetku kari, podle chuti osolíme, opepříme. Rybu s brambory v zapékací misce zalijeme ochucenou smetanou, povrch posypeme zbytkem jarní cibulky.
    5. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 180 °C tak 15 minut.
    6. Rozdělíme na talíře, přidáme nakrájenou zeleninu, teplé podáváme.

    Doporučení

    Podobně můžeme zapéct podkovy z kapra.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.