Rybářský rozcestník

Okoun (okounek) na grilu

Očištěné, vykuchané a osolené ryby posypané hladkou moukou, potřené olejem, grilované na roštu.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g okouna nebo okounka
  • 50 g oleje
  • čerstvě namletý pepř
  • hladká mouka
  • hrubozrnná sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané, očištěné a pod tekoucí vodou oprané ryby osušíme papírovým ubrouskem
    2. Maso z venku i zevnitř osolíme a okořeníme pepřem, posypeme moukou
    3. Na olejem potřené mřížce grilu ryby grilujeme za občasného potírání olejem
    4. Opékáme s každé strany asi 10 minut.

    Doporučení

    Pokud ryby grilujete otevřené, v roštu na ryby, budete mít maso okouna krásně opečené dozlatova.

    Nejčtenější články

    Bivakování u vody aneb problémy kolem pobytu u vody a to nejen v nočních hodinách

    Bohužel stanovat si nemůžeme, kde se nám zachce. I když dnes legislativou není obecně zakázané bivakovat na státních pozemcích, přesto si nemůžeme všude rozložit stan a přenocovat. Buď to místně zakazují obecní nebo městské vyhlášky, nebo i některé zákony na ochranu přírody. Pak také musíme ctít soukromé pozemky, kde jen vlastník pozemku nám může povolit tento užívat, například také k přenocování. A co my rybáři? Máme nějakou výjimku nebo legislativa na nás nemyslí? Obecně má rybář právo se skrýt před deštěm a větrem, ovšem bližší specifikace v zákonech není, myslím tím upřesnění, kde je hranice mezi přístřeškem proti dešti a stanem, který již mnohým vadí…

    Chytání sumců s montáží s podvodním splávkem

    Bydlím v kraji, kde všichni co chytají sumce, chytají je tzv. „na trhačku“, tedy pomocí kačeny, ale i bez ní, sestavy uvázané buď na bójce nebo větvi pomocí trhacího vlasce. Tato metoda je velmi účinná především v létě, o prázdninách, ale má dvě úskalí. Funguje hůře na velkých hloubkách a také bez lodi ji nelze použít. Jak tedy lovit sumce, pokud nemáte loď nebo jste u vody s opravdu velkou hloubkou? Je to jednoduché, chytejte sumce pomocí podvodního splávku!

    Chleba či rohlík nastražený pomocí gumičky a roztahovače kroužků

    Nastražit pomocí gumiček a roztahovače kroužků lze jak peletky, tak po mírné úpravě i bolies koule. Ale co tak zkusit nastražit chlebovou kůrku či jiné pečivo? Jde to!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím