Rybářský rozcestník

Okoun s cibulovou nádivkou

Vykuchaní okouni naplnění nastrouhanou cibulí smíchanou se solí a pepřem, opečení na oleji dozlatova.

2 náročnost
35 minut
+ 20 minut odležení  
  • 800 g okouna (4-8 kusů)
  • 120 g oleje
  • 4 ks větší cibule
  • polohrubá mouka
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné okouny rozřízneme ve hřbetě, u každého odstraníme páteř a vykucháme
    2. Vnitřek ryb pokapeme citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet
    3. Cibuli nastrouháme a promícháme se solí a pepřem, okouny mírně naplníme a zašijeme
    4. Ryby obalíme v mouce a opečeme v rozehřátém oleji na pánvičce dozlatova.

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.