Rybářský rozcestník

Okoun s cibulovou nádivkou

Vykuchaní okouni naplnění nastrouhanou cibulí smíchanou se solí a pepřem, opečení na oleji dozlatova.

2 náročnost
35 minut
+ 20 minut odležení  
  • 800 g okouna (4-8 kusů)
  • 120 g oleje
  • 4 ks větší cibule
  • polohrubá mouka
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné okouny rozřízneme ve hřbetě, u každého odstraníme páteř a vykucháme
    2. Vnitřek ryb pokapeme citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet
    3. Cibuli nastrouháme a promícháme se solí a pepřem, okouny mírně naplníme a zašijeme
    4. Ryby obalíme v mouce a opečeme v rozehřátém oleji na pánvičce dozlatova.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!