Rybářský rozcestník

Kapr v rýži

Spařená rýže zapečená spolu s porcemi ochuceného kapra, servírovaná zalitá smetanou.

2 náročnost
40 minut
  • 600 g kapra
  • 250 g cibule
  • 120 g rýže
  • 100 g oleje
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 ks zelené papriky
  • mletý černý pepř
  • mletá paprika
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané cibule a papriky zbavené jadřinců nakrájíme na nudličky, osmahneme je na oleji
    2. Přidáme spařenou rýži, pepř, mletou papriku a sůl, zalijeme asi 1/4 l horké vody
    3. Nakonec do zapékací misky vložíme osolené porce kapra posypané mletou paprikou a sekanou petrželkou, povrch polijeme olejem
    4. Pokrm pečeme zaklopený v troubě vyhřáté na 200 °C
    5. Jakmile je rýže měkká, jednotlivé porce dáme na talíře a každou pokropíme rozšlehanou smetanou.

    Nejčtenější články

    Oheň u vody? Chovejte se jako kluci z knížek pana Foglara!

    Kamkoliv přijedu na oblíbené rybářské místo, obvykle najdu zbytky ohniště a to většinou na nejméně vhodném místě. Když pak pominu českou legislativu a fakt, že například oheň se nesmí rozdělávat blíže jak 50 metrů od lesa, na místech se vzrostlým porostem, tedy i na louce nebo na strništi, za silného větru a podobně, divím se, kolik rybářů na tyto pravidla kašle.

    Víte co dělají někteří rybáři když ryby neberou? Jdou na houby!

    Ve vedrech po deštích se nám tento týden moc nevedlo, ryby nespolupracovali. Občas sice přišel nějaký kapřík, cejn či plotice. Dokonce jsme nachytali několik podouství, ale větší kapr, nebo sumec ne a ne si všimnout našich dobrot, co jsme máčeli ve vodě. A tak můj parťák, při venčení Sárinky, naší hlídačky, prošel křoví a zarostlé houští kolem našeho tábora…

    Nová rubrika na našem webu: Karavan fishing – nejen po Česku s postelí na kolečkách na rybách

    Na našem webu Rybářský rozcestník.cz jsme pro všechny milovníky rybaření a karavaningu vytvořili novou rubriku! Jde o články jak pro začínající rybáře, co si sebou na rybářské výpravy vozí postel na kolečkách, tak i pro zkušené pardy, co si rybaření s „bydlíkem“ užívají již léta.