Rybářský rozcestník

Okoun na cibuli

Očištěný okoun upečený v troubě na plátcích cibule, podlitý horkou vodou.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g okouna (jeden velký nebo několik menších kusů)
  • 50 g másla
  • 50 g oleje
  • 2 ks cibule
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, vykuchaného okouna několikrát nařízneme, osolíme a posypeme kmínem
    2. Do pekáče dáme máslo, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme olej a nakonec vložíme rybu (nebo ryby)
    3. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C, během pečení rybu podléváme horkou vodou
    4. Pečeme asi 20 minut, pak rybu vytáhneme, naporcujeme a ihned podáváme.

    Doporučení

    Pokud připravujeme více menších kusů, ty neporcujeme ale podáváme v celku.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím