Rybářský rozcestník

Okoun s vejci

Porce okouna uvařené v osolené a mírně okyselené vodě, servírované posypané na másle osmahnutými, posekanými vejci.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g okouna
  • 60 g másla
  • 40 g petržele
  • 40 g pórku
  • 4 ks vejce uvařená na tvrdo
  • 2 ks hřebíčky
  • 1/2 ks menší cibule
  • 20 ml octa
  • petrželka
  • tymián
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce okouna dáme do mírně osolené a octem okyselené vody s nakrájenou zeleninou a s kořením a přivedeme pod poklicí k varu
    2. Jakmile nám začne voda vařit, poklici sundáme a na mírném ohni maso povaříme doměkka
    3. Uvařené porce vytáhneme, necháme důkladně okapat, vyskládáme je na talíře a posypeme na másle osmahnutými, posekanými vejci
    4. Pokrm zdobíme snítky petrželky a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

    Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

    3. Mistrovství světa v muškaření v kategorii žen a 9. Mistrovství světa v muškaření v kategorii masters (veteránů)

    Jihočeský územní svaz a Český rybářský svaz si dovolují pozvat sportovní rybáře na jeden z nejvýznamnějších muškařských závodů na světě, který se bude konat na jihočeských revírech od 19.–25. května 2024.

    Report jarní závody Záhorská

    Vážení přátelé, rybářky, rybáři – KAMARÁDI. Dovolte, abychom Vás informovali o prvních kladrubských závodech v roce 2024 na nádrži Záhorské. Na sobotu byl naplánován závod pro dospělé a na neděli závod pro „malé“ rybářky a rybáře…