Rybářský rozcestník

Okoun s vejci

Porce okouna uvařené v osolené a mírně okyselené vodě, servírované posypané na másle osmahnutými, posekanými vejci.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g okouna
  • 60 g másla
  • 40 g petržele
  • 40 g pórku
  • 4 ks vejce uvařená na tvrdo
  • 2 ks hřebíčky
  • 1/2 ks menší cibule
  • 20 ml octa
  • petrželka
  • tymián
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce okouna dáme do mírně osolené a octem okyselené vody s nakrájenou zeleninou a s kořením a přivedeme pod poklicí k varu
    2. Jakmile nám začne voda vařit, poklici sundáme a na mírném ohni maso povaříme doměkka
    3. Uvařené porce vytáhneme, necháme důkladně okapat, vyskládáme je na talíře a posypeme na másle osmahnutými, posekanými vejci
    4. Pokrm zdobíme snítky petrželky a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.