Rybářský rozcestník

Okoun s vejci

Porce okouna uvařené v osolené a mírně okyselené vodě, servírované posypané na másle osmahnutými, posekanými vejci.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g okouna
  • 60 g másla
  • 40 g petržele
  • 40 g pórku
  • 4 ks vejce uvařená na tvrdo
  • 2 ks hřebíčky
  • 1/2 ks menší cibule
  • 20 ml octa
  • petrželka
  • tymián
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce okouna dáme do mírně osolené a octem okyselené vody s nakrájenou zeleninou a s kořením a přivedeme pod poklicí k varu
    2. Jakmile nám začne voda vařit, poklici sundáme a na mírném ohni maso povaříme doměkka
    3. Uvařené porce vytáhneme, necháme důkladně okapat, vyskládáme je na talíře a posypeme na másle osmahnutými, posekanými vejci
    4. Pokrm zdobíme snítky petrželky a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.