Rybářský rozcestník

Makrely s citronem

Makrely plněné plátky citronu a lístky máty, v alobalu grilované.

2 náročnost
30 minut
  • 20 ks lístků máty
  • 4 ks vykuchaných makrel
  • 4 ks citronů
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané makrely opláchneme, osušíme a do makrel uděláme několik mělkých zářezů
    2. Břišní dutiny naplníme na plátky nakrájenými citrony a mátovými lístky, zastříkneme olejem, osolíme a opepříme
    3. Grilovací tácek vyložíme alobalem, poskládáme na něj ryby a uzavřeme
    4. Opékáme cca 15 minut a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.