Rybářský rozcestník

Makrely s citronem

Makrely plněné plátky citronu a lístky máty, v alobalu grilované.

2 náročnost
30 minut
  • 20 ks lístků máty
  • 4 ks vykuchaných makrel
  • 4 ks citronů
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané makrely opláchneme, osušíme a do makrel uděláme několik mělkých zářezů
    2. Břišní dutiny naplníme na plátky nakrájenými citrony a mátovými lístky, zastříkneme olejem, osolíme a opepříme
    3. Grilovací tácek vyložíme alobalem, poskládáme na něj ryby a uzavřeme
    4. Opékáme cca 15 minut a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím