Rybářský rozcestník

Makrely s citronem

Makrely plněné plátky citronu a lístky máty, v alobalu grilované.

2 náročnost
30 minut
  • 20 ks lístků máty
  • 4 ks vykuchaných makrel
  • 4 ks citronů
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané makrely opláchneme, osušíme a do makrel uděláme několik mělkých zářezů
    2. Břišní dutiny naplníme na plátky nakrájenými citrony a mátovými lístky, zastříkneme olejem, osolíme a opepříme
    3. Grilovací tácek vyložíme alobalem, poskládáme na něj ryby a uzavřeme
    4. Opékáme cca 15 minut a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.