Rybářský rozcestník

Obalovací těsto z belachanu

Obalovací těsta jsou dnes hitem. Zvětší a zatraktivní nástrahu, lze díky němu kombinovat chutě …. vyzkoušejte tento recept na smradlavou masovou variantu obalovacího těsta.

2 náročnost
10 minut
  • 1/8 ks z balení kostky belachynu
  • voda dle potřeby
  • vhodná nádoba a pěchovadlo, například z PVA síťky
  • Příprava

    1. Belachan nakrájíme na menší kousky, zalijeme je vodou a rozmačkáme
    2. Hmotu důkladně prohněteme, těsto nesmí být příliš mokré, ale ani moc suché, pokud bude těsto mokré, jednoduše do něj zapracujeme více belachanu, pokud moc suché, pak přidáme trochu vody a znovu ho prohněteme
    3. Necháme 15 minut v klidu, těsto pěkně ztuhne a bude připravené k použití.

    Doporučení

    Video, jak využít belachan ….

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím