Rybářský rozcestník

Obalovací těsto z belachanu

Obalovací těsta jsou dnes hitem. Zvětší a zatraktivní nástrahu, lze díky němu kombinovat chutě …. vyzkoušejte tento recept na smradlavou masovou variantu obalovacího těsta.

2 náročnost
10 minut
  • 1/8 ks z balení kostky belachynu
  • voda dle potřeby
  • vhodná nádoba a pěchovadlo, například z PVA síťky
  • Příprava

    1. Belachan nakrájíme na menší kousky, zalijeme je vodou a rozmačkáme
    2. Hmotu důkladně prohněteme, těsto nesmí být příliš mokré, ale ani moc suché, pokud bude těsto mokré, jednoduše do něj zapracujeme více belachanu, pokud moc suché, pak přidáme trochu vody a znovu ho prohněteme
    3. Necháme 15 minut v klidu, těsto pěkně ztuhne a bude připravené k použití.

    Doporučení

    Video, jak využít belachan ….

    Nejčtenější články

    Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

    Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím