Rybářský rozcestník

Obalovací těsto z belachanu

Obalovací těsta jsou dnes hitem. Zvětší a zatraktivní nástrahu, lze díky němu kombinovat chutě …. vyzkoušejte tento recept na smradlavou masovou variantu obalovacího těsta.

2 náročnost
10 minut
  • 1/8 ks z balení kostky belachynu
  • voda dle potřeby
  • vhodná nádoba a pěchovadlo, například z PVA síťky
  • Příprava

    1. Belachan nakrájíme na menší kousky, zalijeme je vodou a rozmačkáme
    2. Hmotu důkladně prohněteme, těsto nesmí být příliš mokré, ale ani moc suché, pokud bude těsto mokré, jednoduše do něj zapracujeme více belachanu, pokud moc suché, pak přidáme trochu vody a znovu ho prohněteme
    3. Necháme 15 minut v klidu, těsto pěkně ztuhne a bude připravené k použití.

    Doporučení

    Video, jak využít belachan ….

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chytání ryb z lodi

    Díky loďce máme možnost dopravit se na lovné místo, které není přístupné ze břehu a tak tato místa nejsou prochytaná rybáři, to je asi největší výhoda chytání ryb z lodí. Také díky driftování dokážeme z lodě pokrýt větší kvadrant vody, než při pouhém pohybu po břehu. A to nemluvím a romantice, adrenalinu a dalších výhodách při chytání ryb z lodí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím