Rybářský rozcestník

Hašé z tlouště

Pomleté maso z tlouštů podušené na cibulce, podlévané vodou nebo rybím vývarem, ochucené paprikou, mletým kmínem a pepřem.

2 náročnost
40 minut
  • 600 g masa z tlouště
  • 60 g másla
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 ks velké cibule
  • voda nebo rybí vývar
  • mletý kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané a omyté ryby zbavíme kostí a umeleme na masovém strojku, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem, zamícháme
    2. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli, posypeme sladkou mletou paprikou, přidáme umleté rybí maso a dusíme, během dušení podléváme vývarem z ryb nebo horkou vodou
    3. Hotové hašé servírujeme například s bramborovou kaší a zeleninovým vývarem.

    Nejčtenější články

    5 základních rybářských uzlů, které by měl znát každý rybář

    Ano, je to tak. Každý rybář by měl umět pár základních rybářských uzlů, které mu umožní si uvázat potřebné montáže a návazce. Bez znalostí alespoň několika málo uzlů to prostě nejde, stát se samostatným rybářem a to i přes to, že na rybářském trhu se objevuje čím dál více rybářských návazců navázaných přímo od jednotlivých výrobců. Montáže si nakonec rybář většinou musí umět navázat sám.

    Vytuněná umělá kukuřice

    Umělá kukuřice se dá použít samostatně nebo v kombinaci s jinými nástrahami. Především při chytání ryb vlasovou metodou, tedy s montáží s háčkem, pod který umisťujeme nástrahu, udělá kus práce. Nejen, že zůstane u háčku i přes úpornou snahu drobnějších rybek ji pozřít, ale také dokáže, v Pop Up variantě, přívěs pod háčkem přizvednout a tak nástrahy na vlasu zatraktivnit. Ne každý rybář ví, že umělé nástrahy jsou také skvělým nosičem pachové stopy…

    Ryba v české kuchyni – 6. díl

    Zhruba před 150 lety bylo možno ulovit na jediné české řece Labi ryby, které se v jiných řekách v Čechách nevyskytovaly. Bylo to dané tím, že Labe v helgolandském zálivu v Německu ústí do Severního moře. Mnoho mořských ryb se dostalo z moře do Labe a proto se zde náhodně lovily, viz minulý díl, lososi. Ale nejen oni! Jsou zaznamenány úlovky například labských jeseterů. Šlo o jesetera obecného – Acipenser sturio, dnes nazýván jeseter velký. Že šlo o mohutné ryby, dokládají kroniky a staré zápisy.