Rybářský rozcestník

Kapr na česneku

Ochucený kapr opečený na směsi slaniny, cibulky, rozpuštěném másle a podušený na bílém víně.

2 náročnost
50 minut
+ 2 hodiny odležení  
  • 1000 g kapra
  • 50 g anglické slaniny
  • 30 g másla
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 4 ks stroužků česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks citronu
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného kapra naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme utěrkou a necháme v chladu 2 hodiny odležet
    2. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme a orestujeme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, dozlatova
    3. Odleželé porce kapra osolíme, opepříme, potřeme rozetřenými stroužky česneku, obalíme v mouce a z obou stran opečeme na směsi slaniny, cibule a rozpuštěného másla
    4. Opečené porce podlijeme bílým vínem, dusíme ještě asi 10 minut a hotové podáváme přelité výpekem.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme například vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!