Rybářský rozcestník

Ryba na sardelovém másle

Kapří porce zakapané citronovou šťávou a opečené v mouce. Zapečené s ochuceným máslem s nasekanou petrželkou a sardelovou pastou, posypané opečenou slaninou.

2 náročnost
30 minut
Ryba na sardelovém másle
  • 750 g kapra
  • 100 g másla
  • 50 g sardelové pasty
  • 50 g slaniny
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • jarní cibulka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a lehce poprášíme moukou
    2. Opečeme zprudka z obou stran na oleji s kostičkami slaniny
    3. Máslo utřeme se sardelovou pastou a nasekanou petrželkou
    4. Opečené porce ryby přendáme do zapékací misky, potřeme ochuceným máslem, posypeme opečenou slaninou, zapékáme 10 minut
    5. Hotovou rybu ozdobíme jarní cibulkou, podáváme s vařenými brambory.

    Doporučení

    K přípravě receptu můžeme použít sladkovodní i mořské ryby.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.