Rybářský rozcestník

Ryba na sardelovém másle

Kapří porce zakapané citronovou šťávou a opečené v mouce. Zapečené s ochuceným máslem s nasekanou petrželkou a sardelovou pastou, posypané opečenou slaninou.

2 náročnost
30 minut
Ryba na sardelovém másle
  • 750 g kapra
  • 100 g másla
  • 50 g sardelové pasty
  • 50 g slaniny
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • jarní cibulka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a lehce poprášíme moukou
    2. Opečeme zprudka z obou stran na oleji s kostičkami slaniny
    3. Máslo utřeme se sardelovou pastou a nasekanou petrželkou
    4. Opečené porce ryby přendáme do zapékací misky, potřeme ochuceným máslem, posypeme opečenou slaninou, zapékáme 10 minut
    5. Hotovou rybu ozdobíme jarní cibulkou, podáváme s vařenými brambory.

    Doporučení

    K přípravě receptu můžeme použít sladkovodní i mořské ryby.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.