Rybářský rozcestník

Normandská rybí polévka

Treska a kousek langusty v zeleninovém vývaru. Polévka podle receptu z Francie.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 250 g masa tresky
  • 80 g uvařeného masa z langusty (můžeme použít konzervu)
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1,5 dl smetany
  • 1 dl bílého vína
  • 1,2 l vody
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks rajčete
  • 1 ks mrkve
  • mletý muškátový oříšek
  • malý kousek celeru
  • mletý pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • fenykl
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku, langustu (chatku), zeleninu, koření, bylinky, víno a sůl zalijeme studenou vodou, přihřejeme k varu a vaříme 25 minut
    2. Polévku přecedíme, z ryby a zeleniny vymačkáme na okraji cedníku co nejvíce šťávy
    3. V hmoždíři rozetřeme maso z langusty společně se strouhankou, dáme do hrnce
    4. Postupně ji zředíme vývarem, osolíme, okořeníme
    5. Nakonec přidáme zvlášť ohřátou smetanu a nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.

    Doporučení

    Polévku můžeme zjemnit 2 žloutky rozmíchanými ve dvou lžících vody.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím