Rybářský rozcestník

Normandská rybí polévka

Treska a kousek langusty v zeleninovém vývaru. Polévka podle receptu z Francie.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 250 g masa tresky
  • 80 g uvařeného masa z langusty (můžeme použít konzervu)
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1,5 dl smetany
  • 1 dl bílého vína
  • 1,2 l vody
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks rajčete
  • 1 ks mrkve
  • mletý muškátový oříšek
  • malý kousek celeru
  • mletý pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • fenykl
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku, langustu (chatku), zeleninu, koření, bylinky, víno a sůl zalijeme studenou vodou, přihřejeme k varu a vaříme 25 minut
    2. Polévku přecedíme, z ryby a zeleniny vymačkáme na okraji cedníku co nejvíce šťávy
    3. V hmoždíři rozetřeme maso z langusty společně se strouhankou, dáme do hrnce
    4. Postupně ji zředíme vývarem, osolíme, okořeníme
    5. Nakonec přidáme zvlášť ohřátou smetanu a nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.

    Doporučení

    Polévku můžeme zjemnit 2 žloutky rozmíchanými ve dvou lžících vody.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím