Rybářský rozcestník

Candát na žampionech

Candát upečený na másle, servírovaný podlitý smetanovou omáčkou.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 600-800 g očistěného candáta
  • 100 g žampiónů
  • 50 g másla
  • 1 dl kysané smetany
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Candáta nakrájíme na 4 porce, uděláme v nich malé zářezy, do nichž dáme malé klínky žampionů a porce osolíme
    2. Vložíme je do pekáčku vymaštěného máslem, poklademe kousky másla a za častého podlévání horkou vodou upečeme(při teplotě 190-200 °C doměkka
    3. Porce vyjmeme, do šťávy nalijeme rozkvedlanou smetanu, přivedeme k varu, osolíme, okyselíme a přecedíme do omáčníku.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory nebo rýže a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!