Rybářský rozcestník

Candát na žampionech

Candát upečený na másle, servírovaný podlitý smetanovou omáčkou.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 600-800 g očistěného candáta
  • 100 g žampiónů
  • 50 g másla
  • 1 dl kysané smetany
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Candáta nakrájíme na 4 porce, uděláme v nich malé zářezy, do nichž dáme malé klínky žampionů a porce osolíme
    2. Vložíme je do pekáčku vymaštěného máslem, poklademe kousky másla a za častého podlévání horkou vodou upečeme(při teplotě 190-200 °C doměkka
    3. Porce vyjmeme, do šťávy nalijeme rozkvedlanou smetanu, přivedeme k varu, osolíme, okyselíme a přecedíme do omáčníku.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory nebo rýže a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?