Rybářský rozcestník

Nadívaný kapr

Recepty z ryb.

3 náročnost
80 minut
  • 1500 g kapra
  • sůl
  • Nádivka:
  • 150 g žampiónů
  • 150 g másla
  • 2 ks vajíček
  • 2 ks žemle
  • mléko na máčení housky
  • zelená petrželka
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra vykucháme, očistíme a necháme odležet
    2. Očistíme si a připravíme žampióny
    3. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a usmažíme na másle (10 g)
    4. Namočenou žemli vymačkáme
    5. Utřeme máslo (60 g), přidáme po jednom žloutku, zamícháme do hmoty žemli, pepř a sekanou petrželku a hmotu zamícháme, vmícháme do ní žampióny a nakonec tuhý sníh ze dvou bílků
    6. Z kapra vymačkáme šťávu, břišní dutinu naplníme nádivkou a zašpejlujeme nebo zašijeme
    7. Na dlouhou ohnivzdornou nádobu dáme část másla (80 g), rozpustíme je, vložíme kapra, polijeme jej máslem a vložíme do horké trouby (180 °C)
    8. Během pečení (asi 45 minut) poléváme po často ryby šťávou a doplňujeme vodou
    9. Měkkou rybu vyjmeme a podáváme v nádobě, v níž se pekla.

    Nejčtenější články

    Ryby v českých řekách jsou na kokainu, nejvíce sjetí jsou úhoři

    Vědci zjistili, že v řekách u velkých měst je poměrně velká koncentrace kokainu. Ten ohrožuje populaci některých ryb. Kokain a další drogy ve vodě představuje velký problém například pro úhoře říčního.

    Kolíčky na boilies z drátu

    Mikro kolíčky na boilies, které se používají tak, že je zavrtáme do boilie, se dají samozřejmě koupit, ale jejich ceny v rybářských obchodech jsou dost vysoké. Lze si je ale rychle a jednoduše vyrobit doma z tenkého drátu.

    Při chytání v režimu „nonstop“ nezapomínejte na osvětlení!

    Je třeba si přečíst podmínky lovu v rybářském řádu při režimu, kdy smíme na některých revírech lovit i po 24:00. Jedna z podmínek je ta, že rybář lovící od půlnoci do čtyř musí mít osvětlené místo lovu bílým světlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím