Zprudka opečené filety z candáta, servírované s omáčkou připravenou z výpeku po mase, ze smetany a dalších surovin, nastavenou plátky podušených žampionů.
2 náročnost
30 minut
Medailonky s candáta
750 g filetů z candáta
200 g žampionů
2 dl sladké smetany
1 lžíce hladké mouky
máslo
kmín
pepř
sůl
Z masa zbaveného kůže, páteř a větších kostí nařežeme malé medailonky, které osolíme, opepříme a opečeme na másle do zlatova z obou stran
Medailonky opatrně vyndáme, aby se nerozpadly, rozdělíme na talíře
Do rozehřátého másla přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osolíme, okmínujeme, podusíme do měkka
Když jsou žampiony měkké, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, krátce povaříme
Medailonky přelijeme na talíři horkou omáčkou a podáváme například s vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.