Rybářský rozcestník

Na másle pečené filety z kapra

Upečený kapr mírně podlitý vodou a naporcovaný na filety, pokapaný citrónovu šťávou, ochucený drceným kmínem a pokladený lupínky másla.

2 náročnost
45 minut
Na másle pečené filaty z kapra
  • 1,2-1,5 kg vykuchaného kapra
  • 120 g másla
  • citrónová šťáva
  • drcený kmín
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou rybu naporcujeme na jednotlivé filety, maso osolíme a pokapeme citrónovou šťávou
    2. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, vložíme rybu, posypeme kmínem a poklademe lupínky zbylého másla
    3. Maličko podlijeme vodou a prudčeji pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, během pečení přeléváme vypečenou šťávou, pečeme 30 až 40 minut, záleží na typu trouby
    4. Upečen filety dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme petrželkou a dílky citrónu.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….