Rybářský rozcestník

Grilované filety kapra

Okořeněné a citronovou šťávou pokapané filety z kapra posypané bylinkami a přelité olivovým olejem, marinované, nakonec grilované na venkovním grilu.

2 náročnost
30 minut
+ 5 hodin marinování  
Grilované filety kapra
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800-1000 g filetů z kapra i s kůží
  • 150-200 ml olivového oleje
  • 2 hrsti nasekaných čerstvých listů bylinek (majoránka, petrželka, libeček ...)
  • čerstvě namletý pepř
  • tlučený kmín
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené filety kapra okořeníme tlučeným kmínem a pepřem, posypeme bylinkami a zakápneme citrónovou šťávou
    2. Maso urovnáme do větší misky a zakápneme olivovým olejem, necháme asi 5 hodin v chladu marinovat, občas filety přerovnáme
    3. Za občasného potírání marinádou filety grilujeme, po obou stranách, dozlatova
    4. Na talíři opečené rybí maso přelijeme zbylou marinádou a ozdobíme plátky citrónu.

    Doporučení

    Kdo má rád, použije kopr a to jak do směsi bylinek, tak i na ozdobu.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím