Rybářský rozcestník

Grilované filety kapra

Okořeněné a citronovou šťávou pokapané filety z kapra posypané bylinkami a přelité olivovým olejem, marinované, nakonec grilované na venkovním grilu.

2 náročnost
30 minut
+ 5 hodin marinování  
Grilované filety kapra
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800-1000 g filetů z kapra i s kůží
  • 150-200 ml olivového oleje
  • 2 hrsti nasekaných čerstvých listů bylinek (majoránka, petrželka, libeček ...)
  • čerstvě namletý pepř
  • tlučený kmín
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené filety kapra okořeníme tlučeným kmínem a pepřem, posypeme bylinkami a zakápneme citrónovou šťávou
    2. Maso urovnáme do větší misky a zakápneme olivovým olejem, necháme asi 5 hodin v chladu marinovat, občas filety přerovnáme
    3. Za občasného potírání marinádou filety grilujeme, po obou stranách, dozlatova
    4. Na talíři opečené rybí maso přelijeme zbylou marinádou a ozdobíme plátky citrónu.

    Doporučení

    Kdo má rád, použije kopr a to jak do směsi bylinek, tak i na ozdobu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….