Rybářský rozcestník

Kapří guláš s hráškem

Rybí guláš z kapřího masa s vložkou hrášku.

2 náročnost
45 minut
+ 30 odležení  
  • 600-700 g kapra
  • 30 g slaniny
  • 2 ks větší cibule
  • 3 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • vývar z hlavy kapra nebo z masoxu
  • sáček zmrazeného hrášku
  • sladká mletá paprika
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, pak necháme 30 minut odležet
    2. Na pánvičce rozehřejeme olej, rybí maso osušíme, poprášíme moukou a osmahneme
    3. Na rozškvařené slanině se zbytkem oleje necháme osmahnout nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, zmrazený hrášek, kečup nebo rajčatový protlak a maso podlijeme vývarem z rybí hlavy a vnitřností nebo vývarem z masoxu
    4. Zvolna opatrně dusíme, aby se maso nerozpadlo.

    Doporučení

    Podáváme s opečenými plátky veky nebo bramborami.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….