Rybářský rozcestník

Grilovaná chobotnice se zeleninou

Uvařená chapadla chobotnice marinovaná, nakonec ugrilovaná spolu se zeleninou v grilovací misce pod grilem v troubě nebo i na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
80 minut
grilovanágrilovaná
  • 750 g chapadel z chobotnice
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cuketa
  • 1 dl olivový olej
  • 1 dl vinný ocet
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžička pasty sambal (chilli pasta)
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Chapadla z chobotnice zalijeme vodou, přidáme vinný ocet, bobkový list, osolíme, vaříme 1 hodinu, aby chapadla změknula.
    2. Uvařená chapadla nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády, kterou uděláme z olivového oleje pasty sambal, drceného česneku a citronové šťávy, necháme marinovat nejméně 30 minut.
    3. Marinovanou chobotnici vložíme do grilovací misky, přidáme nakrájenou zeleninu, grilujeme 15 minut. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Vytuněná umělá kukuřice

    Umělá kukuřice se dá použít samostatně nebo v kombinaci s jinými nástrahami. Především při chytání ryb vlasovou metodou, tedy s montáží s háčkem, pod který umisťujeme nástrahu, udělá kus práce. Nejen, že zůstane u háčku i přes úpornou snahu drobnějších rybek ji pozřít, ale také dokáže, v Pop Up variantě, přívěs pod háčkem přizvednout a tak nástrahy na vlasu zatraktivnit. Ne každý rybář ví, že umělé nástrahy jsou také skvělým nosičem pachové stopy…

    Ryba v české kuchyni – 6. díl

    Zhruba před 150 lety bylo možno ulovit na jediné české řece Labi ryby, které se v jiných řekách v Čechách nevyskytovaly. Bylo to dané tím, že Labe v helgolandském zálivu v Německu ústí do Severního moře. Mnoho mořských ryb se dostalo z moře do Labe a proto se zde náhodně lovily, viz minulý díl, lososi. Ale nejen oni! Jsou zaznamenány úlovky například labských jeseterů. Šlo o jesetera obecného – Acipenser sturio, dnes nazýván jeseter velký. Že šlo o mohutné ryby, dokládají kroniky a staré zápisy.

    Mikbaits Masters 2023

    Zveme vás na 2. ročník Mikbaits Masters konaném na Podnovoveském rybníku od 1.6 do 4.6. 2023. Závod probíhá systémem chyt‘ a pust‘. Soutěží dvou-tříčlenná družstva, která loví na 4 pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním háčkem. Háčky s protihrotem povoleny! Povolen lov pouze na položenou délka návazce POVOLEN max. 80 cm!