Rybářský rozcestník

Grilovaná chobotnice se zeleninou

Uvařená chapadla chobotnice marinovaná, nakonec ugrilovaná spolu se zeleninou v grilovací misce pod grilem v troubě nebo i na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
80 minut
grilovanágrilovaná
  • 750 g chapadel z chobotnice
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cuketa
  • 1 dl olivový olej
  • 1 dl vinný ocet
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžička pasty sambal (chilli pasta)
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Chapadla z chobotnice zalijeme vodou, přidáme vinný ocet, bobkový list, osolíme, vaříme 1 hodinu, aby chapadla změknula.
    2. Uvařená chapadla nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády, kterou uděláme z olivového oleje pasty sambal, drceného česneku a citronové šťávy, necháme marinovat nejméně 30 minut.
    3. Marinovanou chobotnici vložíme do grilovací misky, přidáme nakrájenou zeleninu, grilujeme 15 minut. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?