Rybářský rozcestník

Grilovaná chobotnice se zeleninou

Uvařená chapadla chobotnice marinovaná, nakonec ugrilovaná spolu se zeleninou v grilovací misce pod grilem v troubě nebo i na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
80 minut
grilovanágrilovaná
  • 750 g chapadel z chobotnice
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cuketa
  • 1 dl olivový olej
  • 1 dl vinný ocet
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžička pasty sambal (chilli pasta)
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Chapadla z chobotnice zalijeme vodou, přidáme vinný ocet, bobkový list, osolíme, vaříme 1 hodinu, aby chapadla změknula.
    2. Uvařená chapadla nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády, kterou uděláme z olivového oleje pasty sambal, drceného česneku a citronové šťávy, necháme marinovat nejméně 30 minut.
    3. Marinovanou chobotnici vložíme do grilovací misky, přidáme nakrájenou zeleninu, grilujeme 15 minut. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    FOR FISHING 2021

    12. rybářský veletrh se letos koná v podzimních dnech a to od 21.10 do 24.10. 2021. Jde o největší rybářský veletrh v ČR. Co tam najdete v heslech: Prezentace nových trendů, představení novinek pro rok 2021, prezentace jednotlivých rybolovných technik, vytvoření rybářského prostředí pro všechny, co propadli krásám rybolovu, vytvoření obchodního prostředí pro vystavovatele v ekonomicky nejsilnějším regionu ČR, doprovodný program, přednášky, soutěže, propagace péče o životní prostředí a čistotu vod…

    Novomlýnská nádrž vydala dosud největšího kapra v historii Evropského šampionátu v lovu kaprů!

    Na Novomlýnské nádrži se pořádá již pátý ročník Evropského šampionátu v lovu kaprů „Stairs2Hell“. Jejím pořadatelem je společnost European Carp Fishing Association, která se organizací závodů zabývá již řadu let, ve spolupráci s Moravským rybářským svazem a Povodím Moravy. V čele této společnosti stojí manažerka projektu Tereza Asterová, na závodech dále spolupracují ambasador projektu, známý rybář Jakub Vágner a zkušení organizátoři, rybáři a ředitelé závodů, Petr Šurek a Vít Černý. Tento závod má tradici již od roku 2017 a letos se ho účastní 100 tříčlenných týmů z celé Evropy. Vítěz získá 500 000 Kč a věcné ceny v hodnotě přes 200 000 Kč. Jednou z hlavních myšlenek závodu je podpora mladých rybářů při jejich cestě k úžasnému koníčku, proto pořadatel poskytuje dar rybářského vybavení v hodnotě 200 000 Kč na chod dětských rybářských kroužků v rámci Moravského rybářského svazu. Tímto je tento závod naprosto unikátní v rámci celosvětového měřítka.

    Korbáčiky patří mezi TOP nástrahy do ledové vody

    Pokud si dokážete korbáčiky odepřít a nesníst je všechny, rozhodně je vyzkoušejte jako nástrahu na háček do studené vody. Hodí se na ně chytat od podzimu do jara, kdy na ně lze přemluvit více druhů ryb. Především na sýry můžeme chytat tlouště, parmy, podoustve, ostroretky, ale i kapry. V zimě na dírkách také pstruhy, především pak duháče.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím