Rybářský rozcestník

Chlebíček s kaviárem

Plátky bílé veky potřené máslem a pokladené dobře vychlazeným kaviárem, ozdobené citrónem, paprikou a petrželkou.

1 náročnost
15 minut
Chlebíček s kaviárem
  • Rozpis na 10 ks:
  • 200 g bílé veky
  • 100 g másla
  • 60 g papriky sterilované bez nálevu
  • 50 g kaviáru
  • 50 g citronu
  • 20 g petrželové natě
  • Příprava

    1. Bílou veku nakrájíme šikmým řezem na stejně silné krajíčky, které potřeme rozměklým máslem
    2. Navrch rozetřeme dobře vychlazený kaviár
    3. Nakonec jednotlivé chlebíčky ozdobíme půlkou kolečka citrónu, kouskem papriky a petrželovou natí.

    Doporučení

    Bílou veku lze nahradit i vekou tmavou, či jiným vhodným pečivem.

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.