Rybářský rozcestník

Marinovaná podoustev smažená

Porce podoustve marinované v octovém, kořeněném nálevu, usmažené v trojobalu dozlatova.

2 náročnost
30 minut
+ 2 hodiny marinování  
  • 600 g maso z podoustve říční
  • 120 g oleje
  • 1/2 l vody
  • 1/8 l octa 8 %
  • 4 ks zrnka nového koření
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • tymián
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra zalijeme horkým nálevem připraveným z vody, octa, nadrobno nasekané cibule, koření a soli
    2. Po dvou hodinách maso vyjmeme, důkladně osušíme a obalíme v trojobalu (nejprve v hladké mouce, pak ve vejci rozšlehaném s mlékem a špetkou soli, nakonec ve strouhance)
    3. Připravené porce podoustve usmažíme, v dobře rozpáleném oleji, dozlatova.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit i kapra, cejna …

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!