Rybářský rozcestník

Podoustev na špízu se žampióny

Špízy připravené z masa podouství, žampiónů a anglické slaniny, grilované na roštu nebo opečené v rozpáleném oleji.

2 náročnost
35 minut
+ doba odležení  
  • 600 g masa z podoustve říční
  • 60 g anglické slaniny
  • 60 g oleje
  • 12 ks kloboučků menších žampiónů
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso zbavené kůže vykostíme a pak nakrájíme na větší kostky, osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou, necháme asi 2 hodiny odležet
    2. Na jehly napichujeme střídavě kostky rybího masa, anglické slaniny a kloboučky žampiónů
    3. Grilujeme, za stálého potírání olejem, na venkovním roštu nebo opékáme, v dobře rozpáleném oleji, na pánvičce.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit i maso z kapra.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!