Rybářský rozcestník

Kapr na chřestu

Odleželé, okořeněné a citronovou šťávou a česnekem dochucené podkovy z kapra, upečené v troubě obložené chřestem a další zeleninou, podlité bílým vínem.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
Kapr na chřestu
  • 1 kg podkovy z kapra
  • 300 g bílého chřestu
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • citronová šťáva
  • tymián
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy kapra potřeme lehce utřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme a necháme 30 minut odležet
    2. Bílý chřest oloupeme, odstraníme dřevnatý zaschlý stonek, nakrájíme na 10 cm špalíčky
    3. Porce kapra narovnáme do pekáče, poklademe kousky másla, obložíme špalíčky chřestu, posypeme kolečky cibule proužky papriky, okořeníme tymiánem, pepřem, dáme péct do vyhřáté trouby
    4. Po 10 minutách pečení podlijeme bílým vínem a pečeme ještě 10 minut
    5. Hotové podkovy rozložíme na talíře, přelijeme lžící šťávy, obložíme chřestem a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím