Rybářský rozcestník

Kapr na chřestu

Odleželé, okořeněné a citronovou šťávou a česnekem dochucené podkovy z kapra, upečené v troubě obložené chřestem a další zeleninou, podlité bílým vínem.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
Kapr na chřestu
  • 1 kg podkovy z kapra
  • 300 g bílého chřestu
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • citronová šťáva
  • tymián
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy kapra potřeme lehce utřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme a necháme 30 minut odležet
    2. Bílý chřest oloupeme, odstraníme dřevnatý zaschlý stonek, nakrájíme na 10 cm špalíčky
    3. Porce kapra narovnáme do pekáče, poklademe kousky másla, obložíme špalíčky chřestu, posypeme kolečky cibule proužky papriky, okořeníme tymiánem, pepřem, dáme péct do vyhřáté trouby
    4. Po 10 minutách pečení podlijeme bílým vínem a pečeme ještě 10 minut
    5. Hotové podkovy rozložíme na talíře, přelijeme lžící šťávy, obložíme chřestem a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!