Rybářský rozcestník

Vyuzený losos s brokolicovou omáčkou

V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované přelité teplou smetanovou omáčkou z brokolice, smetany a dalších surovin.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
Vyuzený losos s brokolicovou omáčkou
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks filety z lososa
  • hrubá mořská sůl
  • pepř
  • Na omáčku:
  • 5 ks růžiček brokolice
  • 1 ks šalotky
  • 150 ml smetany na vaření
  • špetka muškátového oříšku
  • kousek másla
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, necháme alespoň 2 hodiny v chladničce odležet

    2. Připravíme plechovou vyšší krabici (od sušenek apod.), na dno dáme malinkou hrstičku hoblin z tvrdého dřeva (buk, dub, ovocné stromy, ne smolné), položíme starý pařák nebo králičí pletivo (já měla pletivo) a naskládáme opláchnutou a osušenou rybu

    3. Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme a těšíme se :-), maso je hotové přibližně za 8-10 min

    5. Hotové porce ryby podáváme přelité teplou omáčkou.

     

    Příprava brokolicové omáčky:

    1. Na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme taktéž na jemno posekanou brokolici, okořeníme muškátovým oříškem a osolíme

    2. Podlijeme malinko voudou a vaříme cca 3 minuty

    3. Poté přilijeme smetanu, provaříme a rozmixujeme

    4. Dochutíme.

    Poznámka

    Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Mazaní okouni, lov kaprů ve vázkách a rybářská petice?

    Listí ze stromů je už pomalu dole a rybářská sezóna se blíží ke svému konci. Není čas ztrácet čas! Při pohledu z okna do šedivé krajiny se chce jen málokomu zvednout z gauče a jít vymrznout k vodě. Pozdní podzim u vody sice není pro každého, odměnou ale bude naprostý klid, který v létě na březích prostě nezažijete. Pojďte se mrknout na několik tipů, které se vám budou u vody hodit!