Rybářský rozcestník

Vyuzený losos s brokolicovou omáčkou

V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované přelité teplou smetanovou omáčkou z brokolice, smetany a dalších surovin.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
Vyuzený losos s brokolicovou omáčkou
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks filety z lososa
  • hrubá mořská sůl
  • pepř
  • Na omáčku:
  • 5 ks růžiček brokolice
  • 1 ks šalotky
  • 150 ml smetany na vaření
  • špetka muškátového oříšku
  • kousek másla
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, necháme alespoň 2 hodiny v chladničce odležet

    2. Připravíme plechovou vyšší krabici (od sušenek apod.), na dno dáme malinkou hrstičku hoblin z tvrdého dřeva (buk, dub, ovocné stromy, ne smolné), položíme starý pařák nebo králičí pletivo (já měla pletivo) a naskládáme opláchnutou a osušenou rybu

    3. Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme a těšíme se :-), maso je hotové přibližně za 8-10 min

    5. Hotové porce ryby podáváme přelité teplou omáčkou.

     

    Příprava brokolicové omáčky:

    1. Na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme taktéž na jemno posekanou brokolici, okořeníme muškátovým oříškem a osolíme

    2. Podlijeme malinko voudou a vaříme cca 3 minuty

    3. Poté přilijeme smetanu, provaříme a rozmixujeme

    4. Dochutíme.

    Poznámka

    Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?