
Pečená treska s italskou čočkou
Rozpis na 4 porce:
8 ks filet z tresky (měla jsem tresku tmavou)
bylinkové koření kabajaki (nemusí být)
citronový pepř
máslo
sůl
Na čočku:
200 g zelené čočky
3 ks rajčata
2 ks větší šalotky nebo 1 menší cibule
2 ks řapíky celeru
1 ks stroužek česneku
1 ks mrkve
1/2 ks cukety
zelená petrželka
ocet balsamico
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
- Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku, poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200 °C, během pečení přeléváme výpekem, pečeme 15 – 20 minut
- Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu, během vaření čočky připravíme zeleninovou směs
- Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu, osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou (stačí pár lžic, můžeme použít i bílé víno), až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem, nakonec vmícháme posekanou petrželku
- Jednotlivé porce tresky podáváme na kopečku čočky smíchané se zeleninou, jen tak, nebo s čertsvým chlebem.
Poznámka
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….