Filety z tresky upečené pokladené máslem, servírované spolu s vařenou čočkou smíchanou s orestovanou, pak chvíli podušenou zeleninovou směsí.
2 náročnost
40 minut
Pečená treska s italskou čočkou
Rozpis na 4 porce:
8 ks filet z tresky (měla jsem tresku tmavou)
bylinkové koření kabajaki (nemusí být)
citronový pepř
máslo
sůl
Na čočku:
200 g zelené čočky
3 ks rajčata
2 ks větší šalotky nebo 1 menší cibule
2 ks řapíky celeru
1 ks stroužek česneku
1 ks mrkve
1/2 ks cukety
zelená petrželka
ocet balsamico
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku, poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200 °C, během pečení přeléváme výpekem, pečeme 15 – 20 minut
Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu, během vaření čočky připravíme zeleninovou směs
Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu, osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou (stačí pár lžic, můžeme použít i bílé víno), až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem, nakonec vmícháme posekanou petrželku
Jednotlivé porce tresky podáváme na kopečku čočky smíchané se zeleninou, jen tak, nebo s čertsvým chlebem.
Osolené, česnekem potřené, podkovy kapra obalené v mouce ochucené mletou červenou sladkou i pálivou paprikou, usmažené na sádle, servírované na lůžku z orestované cibuli spolu se slaninou a paprikou, posypané strouhaným vejcem a nasekanou pažitkou.
Tuňák naložený ve vlastní šťávě, bez nálevu smíchaný s na másle podušenými houbami a pórkem. Pomazánka dochucená pepřem a citronovou šťávou, vhodná namazaná na chlebíčky z veky nebo na chleba.
Boilies je dnes velmi oblíbená nástraha na ryby. Na trhu existuje stovky druhů, barev, velikostí … Výrobci rybářského krmení se předhánějí a nabízí kromě těch základních i další opravdu roztodivné chutě … a tak v rybářských potřebách můžete narazit na boilies smrdících po celodenně nošených ponožkách, jiné naopak voní jak celá parfumerie. Ale za kvalitní boilies si musí rybáři dost připlatit. Přitom doma vyrobené sice zabere nějaký čas, ale stojí o mnoho méně, jak to kupované a mnohdy bude mnohem kvalitnější, než to kupované.
Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!
Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.
Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….