Rybářský rozcestník

Pečená treska s italskou čočkou

Filety z tresky upečené pokladené máslem, servírované spolu s vařenou čočkou smíchanou s orestovanou, pak chvíli podušenou zeleninovou směsí.

2 náročnost
40 minut
Pečená treska s italskou čočkou
  • Rozpis na 4 porce:
  • 8 ks filet z tresky (měla jsem tresku tmavou)
  • bylinkové koření kabajaki (nemusí být)
  • citronový pepř
  • máslo
  • sůl
  • Na čočku:
  • 200 g zelené čočky
  • 3 ks rajčata
  • 2 ks větší šalotky nebo 1 menší cibule
  • 2 ks řapíky celeru
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 ks cukety
  • zelená petrželka
  • ocet balsamico
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku, poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200 °C, během pečení přeléváme výpekem, pečeme 15 – 20 minut
    2. Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu, během vaření čočky připravíme zeleninovou směs
    3. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu, osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou (stačí pár lžic, můžeme použít i bílé víno), až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem, nakonec vmícháme posekanou petrželku
    4. Jednotlivé porce tresky podáváme na kopečku čočky smíchané se zeleninou, jen tak, nebo s čertsvým chlebem.

    Poznámka

    Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….