Filety z tresky upečené pokladené máslem, servírované spolu s vařenou čočkou smíchanou s orestovanou, pak chvíli podušenou zeleninovou směsí.
2 náročnost
40 minut
Pečená treska s italskou čočkou
Rozpis na 4 porce:
8 ks filet z tresky (měla jsem tresku tmavou)
bylinkové koření kabajaki (nemusí být)
citronový pepř
máslo
sůl
Na čočku:
200 g zelené čočky
3 ks rajčata
2 ks větší šalotky nebo 1 menší cibule
2 ks řapíky celeru
1 ks stroužek česneku
1 ks mrkve
1/2 ks cukety
zelená petrželka
ocet balsamico
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku, poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200 °C, během pečení přeléváme výpekem, pečeme 15 – 20 minut
Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu, během vaření čočky připravíme zeleninovou směs
Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu, osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou (stačí pár lžic, můžeme použít i bílé víno), až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem, nakonec vmícháme posekanou petrželku
Jednotlivé porce tresky podáváme na kopečku čočky smíchané se zeleninou, jen tak, nebo s čertsvým chlebem.
Další z rychlých úprav rybího masa, v tomto případě čtyř porcí kapra. Porce ryby nejprve osolíme, okořeníme kmínem, posypeme hladkou moukou, zprudka opečeme na sádle, servírujeme přelité šťávou z výpeku.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.